top of page

Εκδήλωση για τα 87 χρόνια του Ηρακλή Λάρισας (athleticlarissa.gr)




Μία ιδιαίτερη ημέρα θα είναι η Τρίτη (23/5) για τον ιστορικό Ηρακλή Λάρισας. Συγκριμένα η διοίκηση του σωματείου διοργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση που έχει τίτλο: «Θυμόμαστε, Τιμούμε, Γιορτάζουμε» που θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με την ευκαιρία της ανόδου του Ηρακλή από την Α1 ΕΠΣΛ στην Α ΕΠΣΛ.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί η μνήμη του Τζοβαρίδη Κώστα (πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας που συνέβαλε σημαντικά στην ίδρυση της ΑΕΛ, δηλώνοντας ότι ο Ηρακλής είναι έτοιμος να υποστεί κάθε θυσία για τις ανάγκες του νέου σωματείου). Ακόμη θα τιμηθούν οι Μέκρας Γιάννης (παίκτης και παράγοντας), Φιλίππου Θωμάς (από τη Β' τοπική κατηγορία τον ανέβασε στην Δ' εθνική κατηγορία), Αρχιτεκτονίδης Γεώργιος (επί των ημερών του ο Ηρακλής Λάρισας πρωταγωνίστησε στη Δ' εθνική κατηγορία), Τσούρης Κώστας.


Επίσης οι παλαίμαχοι παίκτες: Ρίζος Λέλης (ήταν ένας από τους δέκα ποδοσφαιριστές του Ηρακλή που εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΑΕΛ κατά τη συγχώνευσή της), Κώτσιος Ευάγγελος (παίκτης και προπονητής για τρία συνεχόμενα χρόνια όταν ανέβηκε η ομάδα από τη Γ' στη Β' στην Α1 και τέλος στην Α' τοπική κατηγορία), Κώτσιος Ηλίας (παίκτης του Ηρακλή Λάρισας που έφθασε να κατακτά πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας με την ομάδα του Παναθηναϊκού), Βουτσιλάς Δημήτρης (η πρώτη μεταγραφή του Ηρακλή σε επαγγελματική κατηγορία και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό Βόλου το 1991), Διαμαντής Γεώργιος (μέχρι το 1995 μεγάλος πρωταγωνιστής του Ηρακλή), Παπαμιμίκος Ανδρέας (παίκτης του Ηρακλή Λάρισας που πήγε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης αλλά κυρίως συνδύασε την ποδοσφαιρική του αξία με την επιστημονική του σταδιοδρομία περνώντας στη Νομική της Θεσσαλονίκης) και Τσολάκης Βασίλης (από τους παίκτες του Ηρακλή Λάρισας που στελέχωσαν την ΑΕΛ και σταμάτησε να αγωνίζεται το 1967 λόγω της δικτατορίας. Υπήρξε κλήση - τηλεγράφημα τότε - για να παίξει στην Εθνική Νέων Κ20).


Τα δικαιώματα του άρθρου ανήκουν αποκλειστικά στο athleticlarissa.gr.


bottom of page