top of page

Πέρασε και από τα Βούναινα ο Ηρακλής Λάρισας!


Με σκορ 0-2 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στα Βούναινα το Σάββατο (16/12) για την μεγάλη τοπική κατηγορία του νομού μας, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Ηρακλή Λάρισας.


Του Χρήστου Γκατζούλη


Οι φιλοξενούμενοι με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κατάφεραν να πάρουν τους τρεις υπέρ πολύτιμους βαθμούς και να δούνε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Οι παίκτες του Γιάννη Τσακμακίδη είχαν την υπεροχή, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και σίγουρα είχαν και την αποτελεσματικότητα.


Από την άλλη τα Βούναινα σίγουρα θα χρειαστεί να κάνουν κινήσεις στο μεταγραφικό τομέα τα Χριστούγεννα ώστε να έχουν καλύτερη συγκομιδή βαθμών στον δεύτερο γύρο.


Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 2’ με τον Γκιουρσάνη να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουκουφίκης έδιωξε σε κόρνερ. Οκτώ λεπτά αργότερα ένα μακρινό σουτ του Κοντοθανάση ανάγκασε τον Κουκούτση να μπλοκάρει δύσκολα.


Στο 17’ νέο μακρινό σουτ του Κοντοθανάση η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 25’ πάσα ακριβείας του Κοντοθανάση στον Μπάμη, ο τελευταίος με ωραίο τελείωμα από πλάγια δεξιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και έτσι έγινε το 0-1. Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο στο 36’ με τον Αποστόλου να κάνει το σουτ αλλά αυτό πέρασε άουτ. Ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε έναν επιθετικό μονόλογο του Ηρακλή απέναντι στα Βούναινα που δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό.




Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49’ οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή που ουσιαστικά ήταν και η μοναδική όταν ο Ραπτόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή πλάσαρε όμως ο Αναστασίου έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 62’ ο Ζαφειρίου για τον Ηρακλή είχε ένα καλό σουτ έδιωξε ο κίπερ από τα Βούναινα. Πέντε λεπτά μετά ο Φώτος από πλάγια θέση έκανε νέο σουτ, όμως ο Κουκουφίκης ήταν πάλι εκεί. Στο 74’ ο Γκιουρσάνης από πλάγια θέση έκανε το σουτ η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά από κόρνερ, την κεφαλιά πήρε ο Μόσχος στα χέρια του τερματοφύλακα η μπάλα.




Στο 81’ ο Ηρακλής ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη όταν ο Φώτος έκανε αρχικά το σουτ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χρηστίδης με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-2. Τελευταία φάση στο 86’ με ένα σουτ του Γκιουρσάνη που πέρασε όμως πάνω από την εστία.




Ηρακλής Λάρισας (Γιάννης Τσακμακίδης): Αναστασίου, Γκιουρσάνης (89’ Σπανός), Φορτομάρης, Παπαμάνος, Μόσχος, Μπάμης, Νάστας (76’ Χρηστίδης), Κοντοθανάσης, Φώτος, Ζαφειρίου, Αποστόλου (87’ Δραγατσίκης).

bottom of page