top of page

Ηρακλής παντός καιρού, 2-0 την Γιάννουλη!



Ο Ηρακλής Λάρισας πανηγύρισε το Σάββατο (23/12) μια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά με σκορ 2-0 κόντρα στην Δήμητρα Γιάννουληςκαι έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση της μεγάλης τοπικής κατηγορίας του νομού μας.


Του Χρήστου Γκατζούλη


Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» δύο φορές στην επανάληψη με τον χαρισματικό επιθετικό Γιώργο Φώτο να δίνει ουσιαστικά τη νίκη για «Καλά Χριστούγεννα» στην ομάδα του, που παραμένει στην κορυφή, απομένοντας μία αγωνιστική για το φινάλε του πρώτου γύρου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς έγινε με θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές, όμως οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο. Απουσίες είχε και ο Ηρακλής Λάρισας και η Δήμητρα Γιάννουλης.



Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 9’ με τον Μάτο να κάνει ένα σουτ, τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα την κεφαλιά πήρε ο Τσαρούχας, η μπάλα στα χέρια του Αναστασίου.


Στο 14’ ήταν η σειρά του Ηρακλή, ο Νάστας έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα. Την ίδια τύχη είχε το σουτ του Κοντοθανάση δύο λεπτά αργότερα.


Ο Ηρακλής συνέχισε να πιέζει και στο 25’ ο Ζαφειρίου έβγαλε ωραία πάσα στο Φορτομάρη, ο τελευταίος έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.


Στο 48’ σουτ του Μάτου στα χέρια του σταθερού Αναστασίου. Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε η φάση που σήκωσε έντονες διαμαρτυρίες για τους γηπεδούχους. Ο Γκιουρσάνης έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να σταματά σε χέρι αμυντικού της Γιάννουλης (η μπάλα είχε κατεύθυνση στην εστία). Ο διαιτητής αν και ήταν πολύ κοντά είπε να συνεχιστεί το ματς και δεν καταλόγισε το πέναλτι. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Γκιουρσάνης έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα στα χέρια του κίπερ.


Στο 64’ ο Φώτος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 70’ λανθασμένα κόπηκε η αντεπίθεση του Ηρακλή, με τον Κοντοθανάση να είναι από κανονική θέση και τον πρώτο βοηθό να σταματά τη φάση.


Ένα λεπτό αργότερα ο Φώτος «κλείδωσε» τη νίκη με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή και από πλάγια αριστερά. Η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Τελευταία φάση ήταν στο 73’ όταν ξανά ο Φώτος έκανε ένα ωραίο σουτ και τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία.



Ηρακλής Λάρισας (Γιάννης Τσακμακίδης): Αναστασίου, Γκιουρσάνης (79’ Χριστίδης), Φορτομάρης, Ψωμολιάς, Μόσχος, Μπάμης, Νάστας (87’ Σπανός), Κοντοθανάσης, Φώτος, Ζαφειρίου (90’ Κυριάκης), Δραγατσίκης.


Πηγή: athleticlarissa.gr

bottom of page