top of page

«Πίρε» το ντέρμπι ο Ηρακλής Λάρισας!



Ο Ηρακλής Λάρισας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με αντίπαλο τον Οικονόμο Τσαριτσάνης τον οποίο και νίκησε με 1-0 στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΛ DeTox.


Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας πλέον 51 βαθμούς, έναντι 50 του Οικονόμου, ενώ πήρε και την ρεβάνς της βαριάς ήττας στο πρώτο παιχνίδι με 5-2.


«Χρυσός» σκόρερ για τον Ηρακλή ο Μάριος Πίρε ο οποίος ήταν αυτός που χάρισε και τη νίκη στην ομάδα του σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που σίγουρα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες, υπό την παρουσία αρκετού κόσμου, 500 περίπου θεατές, εκ των οποίων αρκετοί και από την Τσαριτσάνη.


Ελαφρώς καλύτερος ο Οικονόμος στο πρώτο ημίχρονο απείλησε σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο δίχως όμως αποτέλεσμα, ενώ ο Ηρακλής προς το τέλος του ημιχρόνου πήγε να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να ανοίξει αυτός το σκορ. Στην επανάληψη η Τσαριτσάνη μπήκε πιο δυνατά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 0-1 όμως χωρίς αποτέλεσμα και έτσι το τέρμα του Μάριου Πίρε έκρινε και το μεγάλο ντέρμπι υπέρ του Γηραιού.


Μόλις στο 3' ο Κουμπούρας εκτέλεσε φάουλ από πλευράς Οικονόμου με τον Αναστασίου να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 9' από σέντρα του Τόλιου από τα αριστερά ο Καραλούλης από το ύψος του πέναλτι έπιασε ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ηρακλή.


Ένας Ηρακλής που απείλησε στο 35' όταν ο Πατσής πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα βγήκε στην αντεπίθεση και αφού πέρασε τους πάντες δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του καθώς μπλόκαρε ο Νούσιας. Στο 42' σε εκτέλεση φάουλ του Κοντοθανάση ο Νούσιας έδιωξε την μπάλα με τις γροθιές.


Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Τόλιος από αριστερά έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως offside, ενώ στο 55' ο Γκαμπέτας έκανε γύρισμα στον Ζηρδέλη ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Αναστασίου να μπλοκάρει την μπάλα.

Δυο λεπτα αργότερα σε σουτ του Χάμου από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με εξουδετερωμένο τον Αναστασίου οι αμυνόμενοι έδιωξαν σε κόρνερ και στο 59' ο πορτιέρο του Ηρακλή επενέβη σωτήρια στο πολύ ωραίο σουτ του Ζηρδέλη διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.


Ο Ηρακλής απάντησε στο 62' όταν ο Μόσχος με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Χρηστίδη, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 67' όταν ο Μπάμης ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Νούσια.


Τελικά στο 77' ο Γηραιός έφτασε στο γκολ και τη νίκη όταν ο Αποστόλου με πολύ ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και με ανοργάνωτη την άμυνα του Οικονόμου πάσαρε στον Πίρε και αυτός με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων. Ο Ηρακλής τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπάμη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.


Διαιτησία: Γκάγκας (Νίκζας, Καρακώστας)


Ηρακλής Λάρισας (Γιάννης Τσακμακίδης): Αναστασίου, Πατσής (72' Φορτομάρης), Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Μόσχος, Μπάμης, Χρηστίδης (74' Πίρε), Κοντοθανάσης, Γκιουρσάνης (52' Λάμπρου), Ζαφειρίου (87' Νάστας), Αποστόλου.


Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι (78' Σαπάκος), Χάμος, Καραλούλης (78' Τούφας), Ζηρδέλης, Τόλιος (69' Παπαγεωργίου), Γκαμπέτας.



πηγή : www.athleticlarisa.gr


bottom of page