top of page

«Πάτησε γκάζι» στην επανάληψη ο Ηρακλής Λάρισας, 0-2 τον Π.Ο.Ε.



Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο (8/12) στο φιλόξενο γήπεδο της Ελασσόνας, ανάμεσα στον τοπικό Π.Ο.Ε. και τον Ηρακλή Λάρισας. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στην επανάληψη να σημειώσουν δύο γκολ και να πάρουν τη νίκη με σκορ 0-2, σε μία δύσκολη έδρα.


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Χρήστος Γκατζούλης



Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Νεάπολης παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρώτο Φαλανιακό. Να θυμίσουμε πως την ερχόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής θα πάρει το ξεκούραστο τρίποντο κόντρα στον Κίσσαβο Συκουρίου που δεν μετέχει στο πρωτάθλημα. Το ματς διεξήχθη σε ένα πραγματικά πολύ καλό αγωνιστικό χώρο και αυτό βοήθησε ώστε να παιχθεί ένα καλό ματς.


Το συγκρότημα του Ζήση Ζιάγκα είχε την ελαφρά υπεροχή στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως να σημειώσει κάποια επικίνδυνη φάση μπροστά από τα καρέ του Καραναστάση. Από την άλλη ο Ηρακλής και αυτός με τη σειρά του δεν απείλησε την εστία του Γούπου σε ένα πρώτο 45λεπτο με ελάχιστε φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.



Στην επανάληψη το σκηνικό του ματς άλλαξε με τον Ηρακλή να μπαίνει καλύτερα, να σημειώνει ένα γρήγορο γκολ στο 49’ με τον Χρηστίδη και στο 59’ να «κλειδώνει» επί της ουσίας του ματς με ένα δεύτερο γκολ του ίδιου παίκτη από τα έντεκα βήματα.


Ο Ηρακλής στο δεύτερο μισό μπήκε αποφασισμένος, είχε και άλλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να σημειώσει ίσως και κάποιο ακόμη γκολ. Η νεανική ομάδα της Ελασσόνας δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο β’ μέρος και στο τέλος δίκαια ηττήθηκε. Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως η ομάδα του Π.Ο.Ε. έδειξε πως διαθέτει παίκτες με πολύ μέλλον και σίγουρα με την κατάλληλη δουλειά από τον Ζήση Ζιάγκα, αυτή η ομάδα θα μπορέσει να έχει ακόμη καλύτερο μέλλον τα επόμενα χρόνια. Αυτό που έλειπε από το ματς κόντρα στον Ηρακλή ήταν το γκολ, αφού δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος.


Ο Ηρακλής Λάρισας έδειξε τις αρετές του στο δεύτερο μισό και πήρε ένα τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα που δύσκολα άλλες ομάδες θα περάσουν. Στο 12’ ο Πατσής από δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 26’ ο Καραγκούνης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία! Στο 41’ τελευταία φάση στο πρώτο μισό. Ο Ματούλας έκανε το σουτ από κοντά, έδιωξε σε κόρνερ ο Καραναστάσης.


Στο 49’ στην αντεπίθεση βρέθηκε η ομάδα του Ηρακλή, με τον Χρηστίδη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα της Ελασσόνας και σε κενό τέρμα από πλάγια αριστερά να ανοίγει το σκορ για το 0-1.


Στο 51’ ο Γκιουρσάνης βρέθηκε στην αντεπίθεση σε θέση τετ α τετ, έκανε το σουτ τελευταία στιγμή έδιωξε σωτήρια ο Γούπος. Στο 59’ ο Ρέψης ανατράπηκε από τν Νταμπώση και ο Χρηστίδης δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 με πέναλτι.


Στο 73’ κόρνερ ο Σιαφαρίκας, την κεφαλιά ο Κυρίτσης Α. η μπάλα πάνω από την εστία. Και στο 84’ ο Λαγός για την Ελασσόνα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, μεγάλη επέμβαση από τον Καραναστάση.



Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Πατσής (46’ λ.τ. Φορτομάρης), Γιαννακόπουλος, Δολιάνης, Ντιντής Θ., Μανιώτης, Νάστας, Ρέψης (75’ Φώτος), Ζαφειρίου (86’ Γκατζούλης), Γκιουρσάνης (91’ Κυριάκης), Χρηστίδης.

bottom of page