top of page

Κι όμως το εί(Χ)αν το γκολ αλλά…



Πηγή: http://www.larisagoal.gr


Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ


Χωρίς νικητή αλλά και χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Α΄ΕΠΣΛ που διεξήχθη στο γήπεδο της Φαλάνης ανάμεσα στον δεύτερο στη βαθμολογία Φαλανιακό και τον πρωτοπόρο Ηρακλή Λάρισας, με τη διαφορά να παραμένει στο +3 για τους «κυανόλευκους».



Παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε… την κερκίδα της Φαλάνης και όχι μόνο, Φαλανιακός και Ηρακλής Λάρισας μόχθησαν πολύ στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα, γεμάτο πάθος, ένταση αλλά κυρίως δυνατές προσωπικές μονομαχίες.


Και το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο σύμφωνα με τη συνολική εικόνα του αγώνα, αν και τα δύο συγκροτήματα δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν.


Δυνατά ο Φαλανιακός, ισορρόπησε ο Ηρακλής…

Δυνατά ξεκίνησαν στην αναμέτρηση οι Φαλανιώτες και απείλησαν στα πρώτα λεπτά με τον Τσιάκο σε δύο περιπτώσεις (8΄, 10΄) αλλά δεν βρήκε στόχο με τον Καραναστάση να απομακρύνει.

Η πρώτη απειλή από πλευράς Ηρακλή ήρθε στο 25΄και ήταν ιδιαίτερα σημαντική μιας και το σουτ του Μανιώτη μέσα από έναν όμιλο παικτών, βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Μάλτζαρη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάστα.


Στο 33΄ο ιδιαίτερα δραστήριος Λεσάι είχε ένα καλό σουτ που έφυγε μόλις άουτ ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ανάλογη τύχη είχε και το σουτ του Γκιουρσάνη.

Και στην εκπνοή του α΄μέρους ο Κακαβίτσης απείλησε αλλά χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη.


… με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Φαλανιακός


Με το ξεκίνημα της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 49΄ ο Λάμπρου βρέθηκε απέναντι στον Μάλτζαρη αλλά ο υψηλόσωμος πορτιέρο τον νίκησε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια κι οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, οι μεν «κιτρινόμαυροι» με τον Ιωαννίδη (51΄) και οι δε «κυανόλευκοι» με τους Ψωμολιά (56΄) και Κακαβίτση (60΄).


Στο 66΄ο Φορτομάρης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο.


Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα πιο πολύ για να φτάσουν στο γκολ χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση απέναντι στους φιλοξενούμενους που αμύνονταν καλά και προσπάθησαν στην κόντρα να κάνουν τη ζημιά, με το 0-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.


ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χ. Χατζηλιάδης-Θ. Τριανταφυλλόπουλος):


Καραναστάσης, Λάμπρου, Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Φορτομάρης, Μανιώτης, Ζαφειρίου (88΄Ντιντής Αθ.), Γκιουρσάνης, Νάστας, Φώτος (71΄Χρηστίδης), Κακαβίτσης.


ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς – Μ. Μαλαμάς):


Μάλτζαρης, Μαχαίρας, Σούλι, Μάνικος, Λυγούρας Β., Πανταζής Γ., Ιωαννίδης (78′ Δημητρέλης), Πανταζής Η. (70΄Λυγούρας Χρ.), Λεσάι, Τσιάκος, Βαρσάμης (90΄Μπέης).






bottom of page